Niet alleen het steken van de asperge hoort bij het oogsten, ook een deskundig onderhoud van de aspergebedden geeft de garantie op kwalitatief goede asperges in komende jaren.

Het dagelijks oogsten van asperges. Dit gebeurt altijd s’morgens voor dag en dauw, omdat s’nachts een aspergestengel gewoon doorgroeit en bij warm weer en warme nachten deze groei onder invloed van hoge temperatuur explosief kan zijn. En ook s’avonds voordat het donker wordt. Het is daarom zaak dat de stengel geoogst wordt voordat deze verkleurd door het zonlicht, heel vroeg dus. De laatste jaren word de aspergeplant door de teler om de tuin geleid, omdat er de mogelijkheid bestaat om de aspergebedden af te dekken met zwart-wit folie, zodat als de stengel boven de grond komt, het daglicht word tegengehouden door de plastic folie. Dit geeft voor de aspergetelers een stuk rust op het bedrijf want er kan op een late tijdstip ook nog “witte” asperges geoogst worden. Als het extreem warm weer is wordt deze plastic folie omgedraaid met de witte kant boven, dit heeft een warmtereducerend effect op de grond zodat de plant minder stengels produceert. Nadat ’s ochtends het hele aspergeveld gestoken is worden de asperges verzameld en al een keer schoongespoeld en ongeveer 8 uur ondergedompeld in koud water en daarna worden ze gesorteerd en verpakt voor consumptie.
 Deze cyclus wordt gedurende het hele seizoen elke dag herhaald. 7 dagen per week.