Nadat ik trouwde in 1981 met Thea Deckers hebben wij in datzelfde jaar de boerderij van Tjeu van Lankveld overgenomen. Het omvatte destijds een vleesvarkensbedrijf en akkerbouw tak.
Toen wij het bedrijf overgenomen hadden, zijn wij meteen begonnen met asperges. Destijds nog in het klein met 1 ha. En verkochten alles aan de veiling in Venlo (nu veiling ZON).
Gaande weg de jaren werden de inkomsten minder en minder in de varkenshouderij, en om toch ons inkomen te waarborgen was de stap snel gezet om uit te breiden in de aspergetak. Dit liep lekker totdat eind jaren 90 de opbrengsten op de veiling onder druk kwam te staan.

Wat nu?
In die periode werden de eerste aspergebeurzen in Nederland en Duitsland georganiseerd. Na deze regelmatig bezocht te hebben viel bij ons het kwartje. “direct vermarkten”. Maar dat viel in het begin helemaal niet mee. Na voorzichtig de eerste stappen gezet te hebben, werd dit gaandeweg interessanter.
Je kunt als producent en verwerker al je creatieve ideeën uitproberen.
Soms slaat dit aan en soms ook niet, maar we blijven altijd open staan vragen en ideeën uit de markt, we kunnen heel snel inspelen op wensen.

We zitten nog steeds in dit groeiproces, en proberen het onze klanten elke dag naar de zin te maken met onze producten.

Erik van Lankveld
Directeur Madiar